Planlegger fire nye fyllestasjoner i Nord-Norge

Publisert:

Barents Naturgass utvider satsningen på fyllestasjon for biogass og lanserer planer om ytterligere fem nye stasjoner i Nordkjosbotn, Fauske, Mo i Rana, Mosjøen og Tana/Kirkenes

– Vi har jo konkrete planer om stasjoner på disse lokasjonene og vil komme i kontakt med alle aktører som tenker på å investere i biogass kjøretøy både LBG og CBG, sier Stig Ove Hjelmevoll, Kvalitetsleder og forretningsutvikler biogass i Barents Naturgass. Vi er avhengig av at vi har nok brukere til å forsvare økonomien og stabil drift. Vi trenger ikke ha fullt belegg fra dag 1, derfor må vi i dialog med alle som kan tenke seg å fylle der vi planlegger stasjoner. Men vi vil også se på andre lokasjoner enn de som er skissert. Vi er også i prosess for å se hvor på de ulike plassene en stasjon skal/kan/ burde plasseres.

Fra før av har Rå Biopark sammen med Barents Naturgass fått Enova-støtte til etablering av stasjoner i Tromsø, Narvik og Alta, med åpning i 2025. Med dagens nyhet ligger det an til totalt syv stasjoner i Nordland, Troms og Finnmark. Alle stasjonen vil kunne tilby både komprimert- og flytende biogass med utgangspunkt i produksjonen hos Rå Biopark.

– Planen er å levere fra Rå til alle stasjonene, men vi er på jakt etter andre leverandører også. Vi er en god partner for alle som tenker å produsere biogass og alle som vil selge oss flytende biogass. Vi vil også ha kontakt med eksisterende biogass produsenter og de som går med planer om biogass.

Klikk her for fullstendig oversikt over dagens og planlagte fyllestasjoner.